Menura Wellness & Therapy

Klik hier om de ondertitel te bewerken

MOXA THERAPIE


Tijdens moxatherapie wordt er gebruikt gemaakt van moxastaven en bijvoetkruid. Hierdoor bereik je een hoge graad van ontspanning waardoor alle problemen wegvloeien. De verwarmde moxastaven geven hun warmte af, en dit geeft je lichaam wat extra energie. Om tot een diepgaande warmte te komen wordt gebruik gemaakt van het bijvoetkruid wat een hoge verbrandingstemperatuur heeft.

Moxatherapie volgt een vaste volgorde van de te behandelen basispunten. Hierdoor worden de belangrijkste meridianen opnieuw geharmoniseerd. Daarna kunnen bepaalde punten of functies worden gemoxeerd wanneer er specifieke klachten zijn.HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft. De moxastick wordt aangestoken en gedurende enkele minuten boven bepaalde punten of regio’s van de huid wordt gehouden (niet er tegenaan!). De “moxa-sigaar” verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Ki (levensenergie) te stimuleren. Zowel bij externe koude, veroorzaakt door lage temperaturen, vochtig klimaat en wind, als interne koude door uitputting en oververmoeidheid, kan moxa helpen. Deze behandeling wordt  ook toegepast bij sportblessures, RSI en bij alle klachten waarbij de spijsvertering niet goed verloopt, waardoor de opname van de voeding niet optimaal is.

Ook de behandeling van littekens is een belangrijke toepassing van het moxeren. Littekenweefsel als gevolg van verwonding of operatie hindert de circulatie met verstorende gevolgen voor het weefsel, of orgaan eromheen. Door moxa zal het litteken er vaak beter gaan uitzien, er zal meer gevoel rondomde plek komen en ermee verbonden problemen kunnen verminderen of verdwijnen.


Bij welke klachten? 

Chronische pijnklachten.
Hoofdpijn klachten.
Gebrek aan energie.
Groeipijnen.
Spierpijnen.
Koude handen en voeten.
Behandelen van stuitliggingen.
Behandelen van (meer dan 1 jaar oude) littekens.
Overige pijnklachten.


Een Moxa sessie kost € 60,-

Na verloop van meerdere behandelingen kunnen energiebanen en reflexpunten weer beter doorstromen en aan het lichaamsproces deelnemen.