top of page

BINDWEEFSELMASSAGE

Regelmatig pijn in jouw benen? Blokkades in de spieren? Of pijn in jouw gewrichten? Dan kan massage voor het bindweefsel de oplossing zijn. Het is een intensieve massage, met als doel dat de spanning in de huid afneemt. Bindweefsel bevindt zich tussen de huid en de spieren. Door middel van bindweefselmassage kan jouw huid en bindweefsel geprikkeld worden, waardoor de doorbloeding van jouw lichaam verbetert. Bindweefselmassage heeft vaak al op korte termijn effect. Benieuwd of bindweefselmassage voor jou de oplossing is? Neem dan gerust contact op.


HET DOEL VAN BINDWEEFSELMASSAGE

Wanneer jij bijvoorbeeld vaak pijn in jouw benen hebt, kan deze massage ervoor zorgen dat de bloedtoevoer toeneemt waardoor de pijn vermindert. Door het prikkelen op bepaalde zenuwvezels worden de problemen zodanig aangepakt dat het lichaam wordt gestimuleerd om zich te herstellen. Zo kan jij weer klachtenvrij jouw dagelijkse activiteiten oppakken.


HOE WERKT BINDWEEFSELMASSAGE?

Door handmatig de huid op te rekken, zorg je dat de verschillende lagen (draderige spons) weer los van elkaar komen. Hierdoor ontstaat er ruimte, kan de fascia zich weer volledig uitzetten en volzuigen met vocht. Dit zorgt voor volume in het weefsel; denk aan een rozijn versus druif. Bindweefselmassage is geen ontspannende massage. Het kent een aantal intensieve massagegrepen, die op bepaalde plekken pittig en soms pijnlijk kunnen zijn. Echter hebben verklevingen dergelijke technieken nodig om losgemaakt te worden. Nu hoor ik je denken, waarom zou ik mezelf dit aandoen? Het kent een aantal grote voordelen, later meer hierover.


FUNCTIONALITEIT BINDWEEFSEL

Nog even terugkomend op de functies van het vloeibare bindweefsel. Naast het dienen als stootkussen en opvulmiddel, is het ook een transportmiddel. De uiteindes van bloedvaten, lymfevaten en zenuwen eindigen en beginnen in het vloeibare bindweefsel. Ze staan dus niet direct met elkaar in verbinding. Als het bindweefsel uitdroogt (harde spons) ontstaat er een gebrekkige communicatie tussen de systemen. Daarnaast zorgt de stijfheid ervoor dat bloed en lymfevaten worden dichtgedrukt. Dit veroorzaakt een slechte circulatie van vocht en ophoping van afvalstoffen. Door de file van afvalstoffen kunnen zuurstof en voedingstoffen niet goed getransporteerd worden.


DE GEVOLGEN VAN ONGEZOND BINDWEEFSEL OP EEN RIJ

  • Huid wordt brozer en kwetsbaarder
  • Zuurstoftekort in het weefsel
  • Verharding bindweefselstrengen
  • Bloedvaten kunnen onvoldoende uitzetten
  • Ophoping van vocht en afvalstoffen
  • Verminderde opname producten
  • Doffe grauwe teint
bottom of page