top of page

Jennifer Aniston

Gwyneth Paltrow

Cupping Therapie

inzetbaar bij klachten en geschikt ter vervanging voor bindweefselmassage

Hollywood en de Olympische spelen zijn nu ook om!

Onder andere de veelvuldig olympisch kampioen Michael Phelps verscheen met deze plekken aan de start. De zwemmer Phelps is niet de enige, ook op het lichaam van de turner Alexander Naddour zagen we deze ronde rode plekken.

Wat zijn die mysterieuze plekken?

Dit mysterie is echter snel opgelost, want deze plekken zijn het gevolg van cuppingmassage. Een behandeling waarbij cups vacuüm worden gezogen op het lichaam met als doel om de bloedtoevoer te stimuleren naar de spieren om daar het herstel te bevorderen. Hoewel de plekken er pijnlijk uitzien, is de behandeling niet pijnlijk.

Welke klachten kan je verlichten met Cupping Therapie?

Nekklachten, hoofdpijn klachten, migraine, schouderklachten, rugklachten, armklachten, blessures, fibromyalgie klachten, triggerpoints, bindweefsel klachten, spierklachten, spierknopen.

De cupping laat verkleuringen achter, die met een paar dagen vanzelf verdwijnen. 

Cupping Therapie

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag die zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat met een gewone massage lastiger te bewerkstelligen is.

De therapie wordt gegeven met cups. Deze worden vacuüm op uw lichaam gezogen. Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Hierdoor worden spieren en huid namelijk soepel gemaakt en wordt bindweefselverslapping opgeheven. U komt zogezegd ‘ruimer in u vel te zitten’.

Mentaal en fysiek beter voelen

Na een cupping-behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter. Het cuppen is niet pijnlijk maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan in dat geval eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door het cuppen ontstaat. Bij deze variant worden er geen sneetjes in het lichaam gemaakt. Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die na een paar dagen weer verdwijnt. Doordat de behandelde spier en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om de afvalstoffen af te voeren.

Cupping therapie kan ingezet worden tijdens iedere massage behandeling en voorafgaand aan het (medical) tapen.

Als bestrijding tegen cellulitis.

Doordat de behandelde spier en huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om de afvalstoffen af te voeren. Door het stimuleren van het bindweefsel verzacht de spierknoop waarna deze uiteindelijk zal verdwijnen.

Cupping therapie kan ingezet worden tijdens iedere massage behandeling en voor het (medical) tapen.

TRANSFORMATIE CUPPING- LIPOMASSAGE

Deze behandeling is gericht op de bindweefsellaag met als doel de huidconditie te verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing.

Verklevingen worden los gemaakt zodat de doorbloeding beter zal worden. Het is ook een vorm van figuurcorrectie zonder dat er een medische ingreep uitgevoerd wordt.

Door een combinatie van diverse technieken kan cellulite worden aang​epakt en verminderd. Door diepe en stevige massagegrepen toe te pa​ssen, wordt de huid mooier en strakker waardoor de omvang verminderd. De behandeling wordt uitgevoerd op het onderlichaam (billen, heupen, dijen en lagere buik), maar kan ook op het bovenlichaam (rug, armen en decolleté ) worden uitgevoerd. Het heeft de grootste uitwerking op gebieden met relatief veel vetweefsel zoals billen en dijen.

Geschiedenis en ontdekking lipomassage:

De lipomassage is in Amerika ontwikkeld door Charles Wiltsie, een onderwijzer en vakman in massagetherapie. Hij deed in 1998 een jaar lang onderzoek bij 100 vrouwen. Hij masseerde de vrouwen gedurende 6 weken, drie keer per week, 20 minuten lang. Voor elke massage werden de vrouwen gewogen en omtrekmetingen bijgehouden. Ook werd er voor en na de behandeling van iedere vrouw een foto gemaakt. Hij ontdekte hoe doeltreffend deze techniek is.

Meer energie, geestelijk fitter en strakker in uw vel

Door de behandeling wordt geblokkeerde lymfevloeistof verwijderd. Dit is de stof die ervoor zorgt dat er bobbels in de huid komen die cellulite veroorzaken. U moet er wel rekening mee houden dat u waarschijnlijk pas na een aantal behandelingen resultaat ziet. De resultaten van de behandeling zijn erg verschillend. De meesten verliezen één of twee kledingmaten zonder vermindering in gewicht. De behandeling zorgt er daarnaast voor dat u meer energie krijgt en u zich geestelijk beter voelt. Deze massage wordt met de handen uitgevoerd en er wordt geen tot weinig gebruik gemaakt van een massageolie. De massage kan in het begin nog een beetje gevoelig zijn.

Lipomassage wordt bvb na een liposuctie toegepast, en omvat in principe 10 sessies (waarbij 2 keer per week wordt aangeraden). Natuurlijk kan hiervan worden afgeweken.

Transformatie Cupping


Er zitten vaak veel verklevingen en opgehoopte afvalstoffen in ons lichaam. Door Transformatie cupping komen deze afvalstoffen los, waardoor het zuurstofrijk bloed weer goed kan stromen. Ook zorgt het voor een hoger energielevel.

Het laat vet, ziektes, kwaaltjes, klachten en cellulite snel verdwijnen.


Geschikt voor:

Iedereen die een strakkere en mooiere huid wil, helpt bij het reinigen van afvalstoffen en vocht ophopingen.

· De huid word mooier en gladder

· Reiniging van afvalstoffen en vocht

· Strakker in uw vel zonder eerst kilo’s kwijt te raken

· Bevordert de algehele gezondheid en het welzijn

.  hormonale disbalans

.  lip/lymfoedeem

.  nek en schouderklachten

.  hoofdpijn en migraine

.  stress, burn-out

.  reumatische klachten

.  cvs

.  stofwisselingsstoornissen

.  bindweefselklachten/verklevingen/cellulitis/striae (hulp bij afvallen, vraag ook eens naar de Linfopress)


Transformatie Cupping heeft het beste resultaat, als u het elke maand ondergaat.
Reacties na de behandeling: net als bij de MaCuGua

  • vermindering van de klacht
  • beurs gevoel op de behandelde plekken ( meestal alleen bij de eerste 2 behandelingen)
  • klacht kan kort verhevigen
  • loskomen van emoties
  • vermoeidheid en of hoofdpijn (daarom voldoende drinken)
  • een ziek gevoel ( drinken)
Aandacht na de behandeling:
  • drink voldoende water/kruidenthee
  • geen douche/sauna of zonnebank binnen 90 minuten na de behandeling
  • geen zware lichamelijke inspanning direct na de behandeling
  • bedek het behandelde gebied, goed tegen tocht
De verkleuringen die eventueel optreden na de behandeling, kan binnen een paar dagen, soms weken helemaal verdwenen zijn. Dit heeft te maken met de trauma of de diepe verklevingen van het behandelde gebied. Houdt hier dus rekening mee.
bottom of page