top of page

MaCuGa

Basis gaat over de achtergrond en de basistechniek van diverse Aziatische technieken. Op deze eerste 2 dagen leer je op een model stap voor stap alle grepen. Daarna gaan we uit van een klachtenbehandeling op de rug en werken met de guashasteen en de cup . We gaan dan blokkades opsporen.

Pitjit cupping heeft een aantal nieuwe aspecten dmv het gebruik van voorwerpen en een verdieping op belangrijke aspecten van techniek en energiewerk, zowel fysiek als spiritueel. O.a. rug uitdrukken, bindweefselmassage met gebruik van de cupping/kerokan en urut, een manier om de pijngrens te verleggen. Dit alles moet in een diepe ontspanning gebeuren.

Pitjit kaki en kursi omvat twee traditionele vormen van Pitjit. De eerste is de traditionele voetmassage, en in de tweede Pitjit kursi, is de Indonesische stoelmassage met olie. Beide vormen zijn een mooie aanvulling voor de stoelmasseur op locatie. Hierbij maak je gebruik van alle vormen die in de eerste workshops zijn aangeleerd.

Pitjit muka/kepala omvat wederom twee traditionele vormen van Pitjit. Het gezicht en het hoofd. Bij de muka wordt gebruik gemaakt van warmte en koude kompressen. Omdat er veel drukpunten op het hoofd zitten, heeft pitjit kepala effect op het hele lichaam. Aan het einde van de dag kan je een gezichtsmassage geven alsook een hoofdpijnmassage.

Pitjit perut Je buik vormt een soort tweede stel hersenen, en net als in je hoofd worden er emoties opgeslagen en verwerkt. Met de Pitjit perut leer je de buik op een bepaalde manier aanraken, zodat er op een zachte manier emoties en pijn los komen.

Pitjit kerok/guasha

Hier gaan we ons verdiepen in de schraaptechniek om gerichter te kunnen werken.

Pitjit dengan moxa

Op deze dag wordt alleen de moxabehandeling aangeleerd. 

cursus : MaCuGa basis 3 dagen

Wanneer: vrijdagen

Tijden : avond les 18:00 - 22:00

dag les 10:00 - 15:00 met lunchpauze

Waar : S.van Drielstraat 24, 2435 XP Zevenhoven

De cursus of workshop kan ook op locatie worden gegeven, vraag naar de mogelijkheden.

bottom of page