top of page

Lomi Lomi Hapai massage is voor alle stadia van de zwangerschap.

Dit is een spannende maar vaak ook een hele mooie en bijzondere tijd. Wees dus extra lief voor jezelf en plan een zwangerschapsmassage in.

Waarom je juist nu een massage extra kunt gebruiken?

Behalve dat een zwangerschap heel bijzonder is, gebeurt er ook, in een relatief korte periode, heel veel met je lichaam. Onder invloed van hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor je kind en om je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten zoals pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Of misschien voel jij je kiplekker maar ben je gewoon alleen maar toe aan wat extra ontspanning tijdens je zwangerschap. Een zwangerschapsmassage helpt je om deze eventuele klachten te verminderen en zorgt voor totale ontspanning.

Een zwangerschapsmassage is niet enkel een ontspannend moment voor de zwangere vrouw maar heeft tevens een positieve invloed op vaak voorkomende klachten die ervaren worden tijdens en na de zwangerschap.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat vrouwen die op regelmatige basis gemasseerd worden tijdens de zwangerschap, genieten van tal van positieve effecten in de prenatale en postnatale periode. Ook stelt men aanzienlijke voordelen vast tijdens de bevalling en komt het tevens de baby ten goede.

Positieve invloed Prenataal:

- Minder angst en depressies

- Minder nek- en rugpijn

- Minder krampen

- Cortisolniveau (stresshormoon) daalt

- Stimulatie bloedcirculatie

- Betere nachtrust

- Stimulatie groei baby

Positieve invloed Bevalling:

- Minder pijn

- Minder lange weeen

- Minder nood aan medicatie

Positieve invloed Postnataal:

- Verminderde kans op postnatale depressie

- Minder kans op vroeggeboorte

- Minder kans op laag geboortegewicht

- Cortisolniveau (stresshormoon) daalt

- Oxytocineniveau (gelukshormoon) stijgt

Ik gebruik een ontspannende en rustgevende olie. Dit kan een naturel olie zijn of met etherische olie (lavendel), deze is speciaal geschikt voor zwangere vrouwen. De olie bevat geen conserveringsmiddelen, of kunstmatige geur- en kleurstoffen, en is nog goed voor je huid ook.

Tijdens de Lomi Lomi Hapai ligt de “mother to be” in zijligging op de massagetafel, ondersteunt door kussens.

Naast de Lomi massage “technieken” wordt ook aandacht besteed aan acupressuurpunten voor de aanstaande moeder zodat zij goed voorbereid de bevalling in kan gaan.

bottom of page